Prvotřídní recepty

06.03.2012 10:46

Velice oblíbeným jídlem celé střední Evropy budou, každým velmi známé,palačinky. To, že v jednoduchosti je síla, potvrzuje postup vaření tohoto vynikajícího pokrmu. Udělat totiž základní těsto na palačinky je hodně snadné a výsledek je super. Způsob podávání palačinek je možné rozdělit do dvou typů: sladké palačinky nebo palačinky slané. K oblíbenějším variantám servírování sladkých palačinek patří především palačinky natřené z jedné plochy ovocnou džemem a zatočené do ruliček, palačinky plněné tvarohem nebo také palačinky se zmzrlinou. Palačinky se sladkými přílohami se ve většině případů servírují jako zákusek nebo hlavní chod. Oživit je je možné na talířku šlehačkou, drcenými oříšky, nastrouhanou čokoládou. Jestliže doma nemáte momentálně žádnou čokoládu nebo šlehačku, stačí palačinky posypat moučkovým cukrem.